En led ljusramp som verkligen passade på pappas bil

En led ljusramp som verkligen passade på pappas bil

När man arbetar inom design och produktutveckling så ser du “jobb” överallt. Det kan vara formen av ett vattenglas i kombination med det naturliga ljuset i just den stunden som får det att spraka till i hjärnbalken. Nu senast var det när min pappa hade köpt en ny led ljusramp till sin bil. (En led ljusramp är alltså en ljuskälla i form av ett extraljus som monteras på fordon för bättre sikt.) Det var någonting med just den här ledrampen som fick kreativiteten att flöda och jag satte på mig arbetsglasögonen. Formen, ja utseendet i helhet, är verkligen unikt och jag kan inte annat än förundras över hur någonting så alldagligt som extraljus kunnat bli så estetiskt tilltalande.

Denna led ljusramp var ungefär 60 cm i längd och bara några centimeter i höjd. Pappa hade monterat den på så sätt att den liksom satt infälld i själva grillen på bilen, vilket gav ett väldigt slimmat intryck. Utöver det hade rampen gult positionsljus – så snyggt i kombination med denna annars svarta finishen!

 

ÄVEN ETT PAR BACKLJUS FÖLJDE MED

Han hade även kostat på sig ett par backljus för, som han sa: “födelsedag har man en gång per år och då kan man lika gärna slå på stort!”. Det som fascinerade mig var att backljusen var nästan identiska med rampen bara mindre. (Ja, och utan positionsljus då, eftersom det tydligen inte är någonting som används på just backljus). Men det slog mig hur lika backljusen var ledrampen fast i mindre format, och hur snyggt det blev med montaget. Detta trots att jag själv inte har körkort utan endast ser det hela från en något arbetsskadad synvinkel.